Leerpad 1B

Vanuit je interesses en talenten kies je een leerpad. Je volgt dit leerpad een volledig schooljaar 4 lesuren per week. In dit leerpad en het vak techniek proef je op een praktische manier van verschillende domeinen om een goede
keuze te kunnen maken voor het 2e jaar.

HEILIGE FAMILIE

Economie & Organisatie (IT) - Kunst & Creatie

In dit gecombineerde leerpad staan praktijkervaring en samenwerking centraal als sleutels tot succes. We stimuleren je om je praktische talenten aan te spreken en begeleiden je bij het realiseren van leuke projecten. Je proeft van de fascinerende wereld van mode en kunst, en je beleeft kleuren, vormen en textuur. Tegelijk maak je kennis met de boeiende wereld van economie, ondernemerschap en ICT. Je leert omgaan met penseel en pen, met textiel en draad, met computer en multimedia! Al doende verwerf je basisvaardigheden om succesvolle projecten op touw te zetten. 

IMMACULATA

Maatschappij & Welzijn: Verzorging

Wil je graag meer weten over de zorg voor mensen, hun lichaam en omgeving? Wil je groeien in samenwerken en ben je geboeid door alles wat met gezondheid en het welzijn van jezelf en anderen te maken heeft ? Steek je graag de handen uit de mouwen en liggen huishoudelijke opdrachten je? Dan is het leerpad Maatschappij &Welzijn: Verzorging iets voor jou!

Maatschappij & Welzijn:
Haar- & schoonheidsverzorging

Vind je een verzorgd voorkomen belangrijk? Droom je ervan om jezelf en anderen mooi te maken? Heb je creatieve ideeën die je wil uitproberen? Wil je je uitleven in een kapsalon? Dan is het leerpad Maatschappij & Welzijn: Haar- en schoonheidsverzorging iets voor jou!

Voeding & Horeca

Ben je geboeid door alles wat er gebeurt in een restaurant en in de keuken? Hou je van het verwerken van voedingsmiddelen tot lekkere, gezonde bereidingen? Wil je graag op een gastvrije en creatieve manier mensen ontvangen? Dan is het leerpad Voeding & Horeca iets voor jou!

VTI

STEM – Technieken

Dankzij uitdagende en realistische werkstukjes maak je in dit leerpad kennis met de achtergrond, de basis en de materiaalsoorten van 4 technische domeinen: Bouw, Elektriciteit, Hout en Mechanica. Je oefent volop handvaardigheid en maakt allerlei praktische realisaties in kleine groepen. Via toepassingen binnen elk domein ontdek je of dit leerpad wel je ware roeping is.

Je maakt kennis met gereedschappen, machines en materialen. In het domein Bouw ga je aan de slag met eenvoudige metselwerkjes en leer je ook technische tekeningen lezen. In Elektriciteit leer je elektrische schakelingen maken en toepassen. Je oefent allerlei technieken om houtconstructies te maken en originele werkstukken te realiseren in het domein Hout. In Mechanica maak je gebruik van allerlei machines om zelfbedachte werkstukjes in diverse materialen te maken.