Leerpad 1B

Vanuit je interesses en talenten kies je een leerpad. Je volgt dit leerpad een volledig schooljaar 4 lesuren per week. In dit leerpad en het vak techniek proef je op een praktische manier van verschillende domeinen om een goede
keuze te kunnen maken voor het 2e jaar.

HEILIGE FAMILIE

Kunst & Creatie

Handen uit de mouwen! In dit leerpad staat praktijkervaring centraal als sleutel tot succes. We stimuleren je om je praktische talenten te laten groeien en begeleiden je bij het maken van een leuk product. Je proeft van de fascinerende wereld van mode en kunst en beleeft kleuren, vormen en textuur. Je verwerft inzicht in
ruimtelijke vormgeving en wordt meester van je penseel en pen. We kijken ook even binnen in de digitalisering van de mode- en kunstwereld.

Economie & IT

Ga je graag om met klanten? Zegt kantoorwerk je wel iets? Denk je aan een job op kantoor of in de verkoop? Binnen het leerpad Economie & IT leer je heel wat computervaardigheden en dompelen we je onder in het kantoorleven en in de verkoop.

IMMACULATA

Maatschappij en Welzijn

Wil je graag meer weten over de zorg voor mensen, hun lichaam en omgeving? Wil je groeien in samenwerken en ben je geboeid door alles wat met gezondheid en het welzijn van jezelf en anderen te maken heeft ? Steek je graag de handen uit de mouwen en liggen huishoudelijke opdrachten je? Droom je ervan om anderen mooi te maken en wil je je op een creatieve manier uitleven in een kapsalon? Dan is het leerpad Maatschappij en Welzijn iets voor jou!

Voeding & Horeca

Ben je geboeid door alles wat er gebeurt in een restaurant en in de keuken? Hou je van het verwerken van voedingsmiddelen tot lekkere, gezonde bereidingen? Wil je graag op een gastvrije en creatieve manier mensen ontvangen? Dan is het leerpad Voeding & Horeca iets voor jou!

VTI

STEM – Technieken

Dankzij uitdagende en realistische werkstukjes maak je in dit leerpad kennis met de achtergrond, de basis en de materiaalsoorten van 4 technische domeinen: bouw, elektriciteit, hout en mechanica. Je oefent volop handvaardigheid en maakt allerlei praktische realisaties in kleine groepen. Via toepassingen binnen elk domein ontdek je of dit leerpad wel je ware roeping is.

Je maakt kennis met gereedschappen, machines en materialen. In het domein bouw ga je aan de slag met eenvoudige metselwerkjes en leer je ook technische tekeningen lezen. In elektriciteit leer je elektrische schakelingen maken en toepassen. Je oefent allerlei technieken om houtconstructies te maken en originele werkstukken te realiseren in het domein hout. In mechanica maak je gebruik van allerlei machines om zelfbedachte werkstukjes in diverse materialen te maken.

SPORT

Verken in verschillende sportdisciplines je eigen mogelijkheden en verbeter je prestaties! Ontdek hoe beweging en voeding een veilige, gezonde en energieke levensstijl bevorderen. Onderzoek hoe bewegingstechnieken sportprestaties verbeteren.