Leerpad 1A

Leerpad 1A en 1Au

Vanuit je interesses en talenten kies je een leerpad. Kies je voor het leerpad Latijn, dan volg je dit 4 lesuren per week gedurende het volledige schooljaar. Indien je kiest voor een ander leerpad, volg je dit een schooljaar lang 2 lesuren per week. In de leerpaden van 1Au (1A uitbreiding) zijn er naast de basisdoelen ook uitbreidingsdoelen voorzien voor alle vakken. Het tempo ligt er voor alle vakken hoger.

Leerpad 1A

HEILIGE FAMILIE

Kunst & Creatie

Heb je een uitgesproken interesse voor kunstbeleving? In dit leerpad wordt artistiek talent verwend. Duik in de wereld van nieuwe texturen, onverwachte combinaties van vezels, stoffen, verf, inkt en papier. Laat je inspireren door kunst, mode, textiel, cultuur, design en reclame. Ga op zoek naar de ontwerper in jezelf door te experimenteren en te spelen met vormen en kleuren, materialen en technieken, zowel manueel als digitaal.

Economie & Organisatie (IT)

Heb je een brede interesse? Ben je ondernemend en communicatief? Ben je geboeid door de mogelijkheden van multimedia? Het leerpad Economie & Organisatie (IT) daagt je uit om je er verder in te verdiepen!
Je onderneemt een boeiende speurtocht in de wereld van de economie en je scherpt je ICT-vaardigheden aan.

IMMACULATA

STEM – Techniek-wetenschappen

Ben je geïnteresseerd in wetenschappen en wiskunde? Toon je belangstelling voor natuur en milieu? Experimenteer je graag in een labo en ga je graag op zoek naar creatieve en duurzame oplossingen? Dan is het leerpad Stem – TW iets voor jou!

Maatschappij & welzijn

Ben je vlot in omgang en sociaal voelend? Kan je goed luisteren en weet je van aanpakken? Heb je een organisatietalent en ben je geboeid door mens en milieu, voeding en gezonde levensstijl? Dan is het leerpad Maatschappij en Welzijn iets voor jou!

Voeding & Horeca

Droom je ervan om kok te worden? Experimenteer je graag met eten in de keuken en wil je ontdekken wat lekker en gezond is? Of droom je ervan om kelner te worden en wil je graag mensen op een gastvrije manier ontvangen? Wil je hiermee later professioneel aan de slag, dan is het leerpad Voeding en Horeca iets voor jou!

VTI

STEM – Wetenschappen/Engineering

Ben je gebeten door wiskunde, wetenschappen en techniek? Ontwerp je graag? Wil je de theorie achter technologische processen onderzoeken?  

Dan is het leerpad STEM-Wetenschappen/Engineering echt iets voor jou! In dit leerpad werk je projectmatig in een technologische omgeving met ruimte voor onderzoek in 4 technische domeinen: Bouw, Hout Elektriciteit en Mechanica.

STEM – Technieken

Word je steevast geprikkeld door de vraag hoe moderne techniek precies werkt en hoe je huishoudelijke of industriële technologie maakt, toepast, installeert of kunt optimaliseren? 

Kies dan resoluut voor het leerpad STEM-Technieken. Dat kan in 4 technische domeinen: Bouw, Hout, Elektriciteit of Mechanica.

Aan de hand van uitdagende werkstukken en totaalprojecten krijg je alle finesses en skills van techniek in de vingers.

Leerpad 1Au

LYCEUM

Moderne talen & Wetenschappen

Heb je een brede interesse? Zoek je een uitdaging op meerdere vlakken?  Kies dan voor het leerpad Moderne talen en wetenschappen. Het accent ligt zowel op talen als op wiskunde. Naast de algemene vorming krijg je een uur Frans en een uur wiskunde extra. Tijdens deze uren krijg je extra leerstof en uitdagende oefeningen.

Latijn

Ben je sterk in talen? Wil je kennis maken met de onsterfelijke helden uit de wereld van de Romeinen en Grieken? Met het leerpad Latijn maak je een uitdagende keuze. Naast de algemene vorming word je 4 lesuren per week ondergedompeld in de klassieke talen en cultuur. Door een grondige studie van de Latijnse taal groeit je taalinzicht en wordt je geheugen getraind. Kies je voor het leerpad Latijn, dan krijg je tijdens projectdagen de kans om je horizon te verruimen en andere talenten te ontdekken.